Over Nemue

Nadat Merlîn de Mødre Skjønn babe award had gewonnen kwamen we in contact met deze cattery, omdat er van Merlîn een foto op hun prachtige homepage kwam te staan keken wij daar af en toe ook op.

Toen we zagen dat er een nestje was met daarin twee prachtige poesjes hebben wij contact met ze opgenomen en mochten wij komen kijken.
Onze keuze viel op een lief crème kleurig poesje.

Tijdens de kitten bezoeken was het een lief en zacht poesje Peter en Ina vertelden ons dat ze nogal druk was en veel kattenkwaad uithaalde, wat wij ons nauwelijks konden voorstellen. Tot ze bij ons kwam wonen.
Het bleek inderdaad een enorme drukte maakster te zijn die nergens bang voor was ze gedroeg zich als een echte wildebras.(Iets wat wij juist heel erg leuk in haar vinden).

Haar naam heeft zij te danken uit de legendes van Koning Arthur, de geliefde van Merlijn de tovenaar. Haar eerste naam Tuffy is de naam die zij van de fokkers heeft gekregen, zij geven elk nest een eigen thema, dit nest had als thema tekenfilm. Tuffy is het neefje uit Tom en Jerry. (het kleine muisje in de luiers).

Nemue is erg aanhankelijk en is ´s avonds niet van onze schoot weg te slaan. Ze is ontzettend levenslustig en ontzettend lief.